Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

EFT bij stress en burn-out

Welkom op de site van Praktijk voor Coaching & Counselling. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben de oprichtster van Praktijk voor Coaching & Counselling. In de praktijk kan je terecht voor begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling, stressklachten, burn-out, verlies van gezondheid en bij rouw en verliesverwerking.

EFT bij stress en burn-out: herken je jezelf in onderstaande klachten?

  • Voel je jezelf soms onrustig en gestrest?
  • Voel je jezelf soms angstig en verward?
  • Voel je je overspannen of oververmoeid?
  • Heb je moeite met inslapen of doorslapen door stress of vermoeidheid?
  • Heb je fysieke pijnen of ongemakken?
  • Voel je jezelf nerveus en onzeker?
  • Heb je last van faalangst?
  • Heb je een burn-out?


EFT kan ondersteuning bieden bij alle vormen van stress, angsten en burn-out.

EFT bij stress en burn-out: wat is EFT

EFT is een Emotionele bevrijdingstechniek (Emotional Freedom Techniques).
EFT is een methode die de spanning of emotionele lading van je probleem of klacht doet afnemen en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt. EFT werkt voor alle psychische, emotionele, lichamelijke en psychosomatische klachten, waarvan de oorzaak een verstoring in het energiesysteem is. EFT brengt het energiesysteem weer opnieuw in evenwicht en geeft daardoor verlichting aan de stress en burn-out klachten. EFT is ontwikkeld door Gary Craig. 

Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam terwijl je je concentreert op je fysieke, emotionele of psychische pijn. Dit tikken maakt de emoties los.
Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. De energie die stroomt opnieuw vrijuit en je voelt je weer meer in evenwicht. Door EFT kun je je klacht of probleem verplaatsen, loslaten en vergeten.

EFT bij stress en burn-out: bij onrust, verdriet en spanning

De behandeling van stress is te vergelijken met die van hoofdpijn. In stresssituaties kun je EFT goed gebruiken, het zal dan verlichting brengen. Maar EFT kan de omstandigheden die de stress veroorzaken niet wegnemen. Bij chronische of langdurige stress is het van belang dat je dagelijks je rondje tikt op de betreffende meridianen. Je wordt dan kalmer, de dingen raken je niet meer zo hard. Dit geldt ook voor een burn-out, verdriet en bij onrustig en gespannen zijn.

EFT bij stress en burn-out: afspraak maken

De praktijk is gevestigd in Amsterdam en Lelystad.

Consulten in Amsterdam - centrum de Ruimte, Weesperzijde 79, 1091 EJ Amsterdam. 

Consult in Lelystad – Boterbloemhof 102, 8245 JJ Lelystad

Heb je belangstelling en zou je graag willen leren EFT toe te passen op jezelf, dan kan je een afspraak maken voor een consult klik hier

Of bellen tel: 06-40118916

 

Coach burnout

Welkom bij coach burnout. Coach burnout is onderdeel van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling, praktijk voor ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei, voor fysieke en psychische klachten, chronische ziekte, stress en burnout.....                                                                               
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult te ontvangen telefonisch of via skype.

Coach burnout: wat is het

Burnout is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange periode van roofbouw plegen. Burnout begint met vage klachten en is een sluipend proces. De oorzaak zit in een langdurende verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast.

Coach burnout: uitleg stress

Stress brengt het lichaam in een staat van paraatheid. De polsslag versneld, de spieren spannen zich en de ademhaling wordt sneller en dieper. Stress stelt mensen in staat om extra alert te reageren, om geconcentreerd te werken aan een lastige klus of een moeilijk examen. Na afloop van de gebeurtenis vloeit de spanning vanzelf weg. Dit is gezonde stress.
Stress is gezond zolang de eisen die aan iemand gesteld worden niet hoger zijn dan de persoon aankan. Wanneer de draaglast hoger wordt dan de draagkracht dan is er sprake van overbelasting en ongezonde stress. Mensen in zo'n situatie putten zichzelf steeds verder uit in een poging om aan de gestelde eisen te blijven voldoen. Uiteindelijk resulteert dit in lichamelijke en/ of geestelijke klachten, verminderde motivatie, een cynische of afstandelijke houding, zich terugtrekken in zichzelf, het gevoel hebben van verminderd competent zijn ten opzichte van werk en/ of privé. 

Persoonlijkheidseigenschappen, gedragspatronen, belemmerende overtuigingen, nare ervaringen, blinde vlekken, gebrek aan sociale steun, het niet kunnen tonen van emoties en factoren als teveel of te weinig uitdaging, te weinig gevoel van zinvol werk, slechte werk of privé sfeer spelen hierbij een belangrijke rol en zorgen voor een lichamelijke ontregeling.
Zonder intensieve deskundige begeleiding (liefst in de beginfase), kan dit uiteindelijk een zeer langdurig, frustrerend proces worden. Van belang is dat je een burnout erkend/ herkend, zodat je in een beginstadium deskundige begeleiding kan zoeken. Er is nog altijd veel onbegrip over een burnout, het zijn juist mensen met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die opgebrand raken. Mensen die burnout raken dat zijn juist vaak sterke mensen. Het zijn vaak mensen met het motto "niet lullen maar poetsen" waardoor ze vaak over hun eigen grenzen heen gaan.
Ook mensen die perfectionistisch zijn die zien vaak van alles, ze hebben precies door wat er allemaal nog gedaan moet worden tot in detail en ze krijgen ook altijd van alles voor elkaar. Het gevaar is dat je jezelf dan verliest in het werk.

Coach Burnout: werkwijze

Als coach kan ik in de verschillende fasen van een burnout ondersteuning bieden. Je fysieke en mentale gesteldheid krijgen hierbij de juiste professionele aandacht. Tijd en rust nemen zijn van groot belang in het herstelproces. We richten ons in eerste instantie op het creëren van een basisstructuur zodat je weer kan herstellen van de burnout en weer energie krijgt. We doen zonodig aan stressreductie, ontspanningsoefeningen en het opstellen van een activiteitenplan. Tevens kan het proces worden ondersteund met natuurlijke geneeswijzen en energetische therapie, zodat er weer balans kan ontstaan zowel lichamelijk als geestelijk.
Bij de tweede stap word je bewust van de aanleiding, signalen en oorzaken van je burnout. Je krijgt inzicht in wat veel energie bij je wegneemt, welke situatie spanning oplevert, waar jij je grenzen overschrijdt en waar jij van in de stress raakt. Je leert hoe je op tijd kan gaan ingrijpen in situaties om bepaalde herhalingen te voorkomen, je leert hoe je beter om kunt gaan met bepaalde situaties. 

Coach burnout: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart (1962) en ik ben oprichtster van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling. Ik ben een professioneel en geregistreerd counsellor, tevens heb ik me gespecialiseerd in energetische therapie en natuurlijke geneeswijzen. Door counselling en natuurlijke geneeswijzen te combineren ontstaat er een holistische werkwijze en is het mogelijk om het lichamelijke, geestelijke en zielsaspect te ondersteunen, waardoor de oorzaak van de klacht in de kern wordt aangeraakt en er herstel kan plaats gaan vinden, waardoor er weer balans ontstaat zowel op fysiek, emotioneel en zielsniveau.

Mijn motto is:
ga doen wat werkelijk bij je past, waar je van binnen blij van wordt en doe dit op jouw voorwaarden. Het resultaat zal zijn dat je jezelf gaat hervinden in je eigen kracht.

Coach burnout: afspraak maken en tarieven

 Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling, dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Consulten via skype of telefoon is 60 euro per uur, voor een half uur 30 euro.

Consult Amsterdam   1 uur     70 euro
Consult Lelystad        1 uur     60 euro
Consult Lelystad        1,5 uur  85 euro

Voor informatie of het maken van een afspraak: klik hier  
Telefoon: 06-40118916

 

Burnout Amsterdam

Welkom op de site van Burnout Amsterdam.
Even voorstellen: Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichter van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam.
Binnen de praktijk werk ik met een holistische visie, dat houdt in dat ik de mens in zijn totaliteit zie, als een eenheid van lichaam, geest en ziel.
De holistische visie gaat er vanuit dat niet alleen het fysieke lichaam in goede gezondheid moet zijn, maar ook geest en ziel. Zodra daar een verstoring zit, ofwel je bent uit balans, dan kan zich dat gaan uiten in verschillende lichamelijke en geestelijke klachten.

Burnout Amsterdam: voor wie

Je bent overspannen of oververmoeid. De energie in je lichaam begint op te raken. Je dagelijkse belastbaarheid neemt af en je krijgt moeite om al je activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. De lichamelijke klachten nemen toe, je hebt moeite om jezelf te concentreren, je voelt je uitgeput en volledig opgebrand.
Een belangrijk moment in het proces is het moment dat je concreet gaat merken dat je door de stress steeds minder goed gaat functioneren. Je realiseert je dat je nu aan de slag moet met jezelf om verdergaande klachten te vermijden.

Burnout Amsterdam: voordelen

Je word ondersteunt in je proces om een omschakeling in je denken te maken. Dit kan inhouden dat je misschien tijdelijk minder moet gaan werken of andere manieren gaat vinden die de stress doen verminderen en de fysieke klachten doen afnemen. In deze fase breng je dus structurele veranderingen aan in je gedrag om de dagelijkse stress te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat je dit niet alleen kunt. Het vergt namelijk een complete omschakeling in het denken. De overbelasting duurt doorgaans maanden of jaren. Het verschil met een burn-out is dat het herstel in deze fase, met de nodige rust zeer snel plaatsvindt.
In de praktijk wordt onder andere gewerkt met Alchemistische Spagyriek Plantgeneeskunde™, de spagyriek essences die vallen onder de natuurlijke geneeswijzen. Deze essences zijn toe te passen in acute en chronische situaties en zijn ook zeer ondersteunend bij overbelasting, overspannenheid, oververmoeidheid en burnout.
Spagyriek herstelt de balans in lichaam, geest en ziel, waardoor de levenskwaliteit en vitaliteit weer ervaren kan worden.
Spagriek essences voor stress en burn-out zijn ook via de website van de praktijk te bestellen: www.nishkampacoaching.nl

Burnout Amsterdam: werkwijze

Het eerste consult is een intake waarin we de hulpvraag bespreken. Aan de hand daarvan bespreken we welke ondersteuning passend is bij de hulpvraag. Tijdens een consult maak ik gebruik van verschillende technieken tijdens een behandeling.

Burnout Amsterdam: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart. Als geregistreerd counsellor, Z verpleegkundige, sociaal pedagogisch hulpverlener, bachbloesemtherapeut, energetisch healer, spagyriek therapeut is het mijn missie jou te volgen en te begeleiden bij jouw proces.
Ik ben afgestudeerd aan de HVA in Amsterdam en aan de academie voor Counselling en Coaching. Aansluitend daarop heb ik verscheidene opleidingen gevolgd binnen de natuurgeneeskunde zoals de Alchemistische Spagyriek Plantgeneeskunde™, Aromatherapie, Bach Bloesem Therapie, The Spirit of the Blossom™ en de opleiding Universal Cosmic Healing™.
Ook ben ik in het bezit van de Medische basiskennis Cipion Plato norm. 

Ik heb ruim ervaring en sinds 2009 begeleid ik cliënten op hun pad naar bewustwording en zelfrealisatie.

Burnout Amsterdam: Afspraak maken en Tarieven 

Consult 1 uur € 70,00

Het is ook mogelijk om een consult te ontvangen via de telefoon of skype.
Het tarief is 30 euro voor 30 minuten. Voor meer informatie: klik hier

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en zorgpolis. Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.
Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen ABVC en RBCZ

Voor het maken van een afspraak klik hier 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok