Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Symptomen van stress

Iedereen heeft last van stress. Maar de omvang van de stress, is afhankelijk van meerdere oorzaken en is per persoon verschillend. Ongezonde stress kan ontstaan als de belasting zwaarder wordt dan je draagkracht. Zolang de belasting hanteerbaar is, is er weinig aan de hand. Door ongezonde stress kan je weerstand verminderen waarop de kans op ziekten toeneemt. Stress geeft een grote belasting op ons immuunsysteem waardoor ons afweersysteem niet meer optimaal functioneert. Met als gevolg dat ziekten zich kunnen ontwikkelen en openbaren.

Om je bewust te zijn van je stressniveau en om stress tijdig te kunnen herkennen, beschrijf ik de symptomen van stress. Deze symptomen van stress zijn onderverdeeld in 3 categorieën: lichamelijke symptomen, emotionele en mentale symptomen en symptomen in gedrag.

Symptomen van stress: lichamelijke symptomen

 • Een toenemende spierspanning
 • Pijn in de spieren
 • Verhoogde/ versnelde ademhaling
 • Hyperventilatie
 • Versnelde hartslag
 • Hoge bloeddruk
 • Vermoeidheid/ gevoel van uitputting
 • Oorsuizen (tinnitus)
 • Onrustig of gejaagd voelen
 • Beven en/ of trillen
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn

Symptomen van stress: emotionele en mentale symptomen

 • Concentratieproblemen
 • Angsten en paniekreacties
 • Sneller boos en geïrriteerd zijn
 • Stemmingswisselingen
 • Geestelijke vermoeidheid
 • Verward en/ of duizeligheid
 • Gevoelig voor prikkels
 • Verminderde belangstelling
 • Sombere en depressieve gevoelens
 • Ontevreden zijn
 • Lusteloosheid
 • Onzekerheid
 • Frustraties
 • Piekeren

Symptomen van stress: symptomen in gedrag

 • Minder behoefte aan sociale contacten
 • Snel geëmotioneerd, huilbuien
 • Neiging tot verslaving
 • Gespannen houding
 • Onvriendelijke houding
 • Kort lontje hebben
 • Opgejaagdheid
 • Meer conflicten
 • Chaotisch
 • Veel klagen
 • Achterdochtig
 • Cynisme

Symptomen van stress: begeleiding bij stress klachten

Binnen de praktijk wordt persoonlijke begeleiding gegeven aan mensen die lang of te veel stress ervaren, wat kan leiden tot overbelasting, uitputting of uiteindelijk overspannen zijn of een burn-out. Van belang is dat de balans tussen draagkracht en draaglast hersteld wordt. De begeleiding die geboden wordt is gericht op het verlagen van stress, we gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaken en hoe je er anders mee om kan leren gaan.

Tijdens de gesprekken gaan we eerst aan de slag met het achterhalen van de stressfactoren. Waar ontstaat de meeste stress in jouw leven en hoe is deze stress ontstaan? Ik ondersteun je in het stoppen met wat niet meer werkt voor je, zodat je de dingen kan gaan doen die wel voor je werken.

We kijken niet alleen naar het oplossen of reduceren van stress, maar gaan ook op zoek naar dingen waar jij van binnen blij van wordt. Dit om te voorkomen dat je terugvalt in oude patronen. Ik bied je de ondersteuning om je leven zo in te richten dat het bij je past op jouw voorwaarden, zodat je weer energie krijgt van hetgeen wat je doet.

Tijdens de counselling gesprekken krijg je praktische handvatten aangeboden, welke je in je dagelijkse leven toe kan passen. Deze handvatten neem je mee voor de rest van je leven.

De klachten kunnen ook ondersteund worden met natuurgeneeskundige therapie www.praktijknishkampa.nl
Het consult wordt dan een natuurgeneeskundig consult wat door veel zorgverzekeraars deels vergoed wordt.

Sessies kunnen behalve in persoonlijke gesprekken ook plaats vinden via skype  

Stress coach

Welkom bij stress coach, praktijk voor innerlijke groei en ontwikkeling, voor fysieke en psychische klachten, stress en burnout klachten en natuurlijke Stress coachgeneeswijzen. Stress coaching is erop gericht om weer met energie, enthousiasme en plezier te werken en te leven, effectiever te functioneren, in plaats van gespannen te zijn ontspannen zijn. Vanuit disbalans naar meer balans in je leven.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk een consult te ontvangen via de telefoon of skype.

Stress coach: wat is het

Stress heeft verschillende uitingsvormen. Je kunt allerlei vervelende lichamelijke klachten ontwikkelen zoals hoofdpijn of buikpijn, maar ook hartkloppingen en hyperventilatie. Je kunt stress ervaren als een gevoel van constant "aan" te staan, zonder dat je de uit knop kan vinden. Je kan slaapproblemen krijgen en/ of je merkt andere veranderingen in jouw gemoedstoestand en gedrag.
Je zult hoogstwaarschijnlijk wel herkennen dat jouw hoofd overuren maakt en dat je prestaties daar onder lijden. Je voelt je doorgaans vermoeid en heb weinig energie. Het lichaam kan veel signalen afgeven die duiden op stress, ieder lichaam is anders en geeft weer zijn eigen signalen af.

Stress coach: voor wie

Stress coaching is er voor iedereen die wil leren omgaan met stress. Stress hebben we allemaal, dit kan zijn spanning voor een examen, sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress wordt ongezond zodra je te lang deze spanning voelt en je geen tijd kan of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben, zoals een te hoge werkdruk, problemen op je werk of binnen het gezin of je relatie,. Stress coaching helpt jou om hiermee om te gaan.

Stress coach: methodieken

Binnen de praktijk werk ik als professioneel coach/ counsellor en ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ. Tevens ben ik bloesemtherapeut, bachbloesemtherapeut, healer en spagyriek therapeut. Het is mogelijk om het proces te ondersteunen met een healing, bachbloesemremedies of spagyriek plantgeneeskunde. Deze methoden kunnen ondersteunend zijn om de energie in het lichaam weer in balans te krijgen en inzicht te verkrijgen wat de achterliggende oorzaak is van de klacht.
Op mijn website kan je meer lezen over de methodieken: www.nishkampacoaching.nl 

Stress coach: missie

Het is mijn missie om vanuit liefde te helen. Dit doe ik door de ander te begeleiden vanuit vertrouwen en respect in een rustige en veilige omgeving. Door de ander te begeleiden om de diepte in te gaan en op zoek te gaan naar zijn eigen eigenheid, ondersteun ik de ander in het vinden van zijn eigen kracht. Het zelfgenezend vermogen wordt ondersteund wat we als mens van nature hebben, dit maakt dat er inzichten ontstaan en het mogelijk wordt om steeds meer in je eigen kracht te komen.

Stress Coach: afspraak maken en tarieven

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling, dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Consulten via skype of telefoon kost 60 euro per uur, voor een half uur 30 euro

Consult Lelystad 1 uur       60 euro
Consult Lelystad 1,5 uur    85 euro
Consult Amsterdam 1 uur  70 euro

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: klik hier  
Telefoon: 06-40118916

 

Stress Lelystad

Welkom op de site van Stress Lelystad, praktijk voor coaching, counselling en natuurlijke geneeswijzen. Stress is niets anders dan spanning of druk, of Stress Lelystadstress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iemand aankan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.

Stress Lelystad: wat is stress

Als we het over stress hebben dan hebben we het meestal over ongezonde druk, ofwel een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond, het is een natuurlijke en ook heel gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren, het maakt je allert, geconcentreerd en efficiënt. De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. De eisen die aan jou worden gesteld, of die jij aan jezelf stelt zijn groter dan je aankunt. Het evenwicht tussen de factoren die spanning veroorzaken, de stressoren en jouw mogelijkheden om stress te voorkomen, of ermee om te gaan slaat door naar de andere kant.
Wanneer stress te lang duurt kan dit overgaan in overspannen voelen, het lichaam gaat signalen afgeven zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, prikkelbaarheid, concentratie problemen, onrust, angsten, slaapproblemen etc.
Dat is vaak ook het moment dat je inziet dat het niet goed met je gaat en dat het belangrijk is om aan de slag te gaan met jezelf.

Stress Lelystad: voor wie

Voor een ieder die last heeft van ongezonde stress, gevoel van overspannen zijn en/ of burnout.
Sommige eigenschappen die deels worden bepaald door je karakter of temperament kunnen je kwetsbaar maken. Ervaring en vaardigheden die spelen ook een grote rol. Vaardigheden zoals conflicthantering en assertiviteit die kan je aanleren of verbeteren, je kan leren realistischere eisen te stellen.
Tijdens de consulten word je jezelf bewust van hoe jij omgaat met stress en krijg je handvaten om er beter mee te leren omgaan, waardoor er een evenwicht kan ontstaan tussen inspanning en ontspanning.
Het proces kan naar behoefte ondersteund worden met bloesemtherapie, healing of spagyriek plantgeneeskunde, dit om de lichamelijke en psychische klachten te ondersteunen, waardoor de klachten verminderen, of verdwijnen.

Stress Lelystad: werkwijze

In het eerste gesprek vindt er een intake plaats en bespreken we je situatie en welke werkwijze het beste bij jou past.
Sessies kunnen behalve in persoonlijke gesprekken ook plaatsvinden via skype.

Stress Lelystad: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling te Lelystad. Ik ben een geregistreerd coach en counsellor en werkzaam met mijn praktijk in Lelystad en Amsterdam. Tevens ben ik spagyriek therapeut en heb meerdere opleidingen gevolgd binnen de natuurgeneeskunde.
Ik heb ruim ervaring, sinds 2009 begeleid ik mensen bij hun proces.

Stress Lelystad: afspraak maken en tarieven

Consult 1 uur     € 60,00
Consult 1,5 uur  € 85,00

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en zorgpolis.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ.

Voor het maken van een afspraak: klik hier  
Tel: 06-40118916

 

Oorzaken van stress

Van een enkele nare situatie of stressor raak je niet overspannen of krijg je een burn-out. Of iemand wel of niet overspannen of in een burn-out raakt, is afhankelijk van meerdere factoren die elkaar onderling kunnen versterken. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen, dit heeft te maken met de draagkracht. De ene persoon gaat schijnbaar fluitend door het leven, een ander raakt overspannen.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke manier om met situaties om te gaan. Hoe komt het dan, dat de ene persoon vatbaarder voor stress is, dan een ander? Dit heeft onder andere te maken hoe je als persoon tegen gebeurtenissen aankijkt. Een gebeurtenis zelf geeft geen stressreactie, wel de betekenis die iemand aan de gebeurtenis geeft. Hierbij spelen persoonlijkheidskenmerken een grote rol.
Globaal kun je mogelijke stress veroorzakers onderverdelen in drie categorieën: werk gerelateerd, de privésituatie en de persoonlijkheidskenmerken van de persoon zelf.

Oorzaken van stress: werk gerelateerd

 • Voortdurende veranderingen en onzekerheid op het werk
 • Reorganisaties en ontslag van personeel
 • Hoge werkdruk of te veel verantwoordelijkheid hebben
 • Werken onder gevaarlijke omstandigheden
 • Geen of nauwelijks invloed hebben
 • Slecht functionerend management
 • Veelvuldig overwerken
 • Roddel en pestcultuur
 • Gebrek aan waardering
 • Slechte communicatie

Oorzaken van stress: privésituatie

 • Het verlies van een dierbare
 • Chronische ziekte of letsel
 • Niet kunnen doen wat je eigenlijk zou willen doen
 • De verzorging van een oudere of ziek familielid
 • Problemen binnen het gezin
 • Traumatische gebeurtenis
 • Emotionele problemen
 • Echtscheiding
 • Financiële problemen
 • Werkeloosheid

Oorzaken van stress: persoonlijkheidskenmerken

 • Perfectionisme
 • Een groot gevoel voor verantwoordelijkheid
 • Teveel van jezelf eisen en de lat hoog leggen
 • Meerdere dingen tegelijk willen doen, gehaast zijn
 • Moeilijk nee kunnen zeggen
 • Moeite met grenzen stellen met betrekking tot jezelf
 • Anderen willen helpen
 • Geen hulp willen vragen
 • De neiging om jezelf weg te cijferen
 • Loyaal en betrokken zijn
 • Een harde werker zijn
 • Een doorzetter zijn

Oorzaken van stress: begeleiding bij stressklachten

Binnen de praktijk wordt persoonlijke begeleiding gegeven aan mensen die lang of te veel stress ervaren, wat kan leiden tot overbelasting, uitputting of uiteindelijk overspannen zijn of een burn-out. Van belang is dat de balans tussen draagkracht en draaglast hersteld wordt. De begeleiding die geboden wordt is gericht op het verlagen van stress, we gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaken en hoe je er anders mee om kan leren gaan.

Tijdens de gesprekken gaan we eerst aan de slag met het achterhalen van de stressfactoren. Waar ontstaat de meeste stress in jouw leven en hoe is deze stress ontstaan? Ik ondersteun je in het stoppen met wat niet meer werkt voor je, zodat je de dingen kan gaan doen die wel voor je werken.

We kijken niet alleen naar het oplossen of reduceren van stress, maar gaan ook op zoek naar dingen waar jij van binnen blij van wordt. Dit om te voorkomen dat je terugvalt in oude patronen. Ik bied je de ondersteuning om je leven zo in te richten dat het bij je past op jouw voorwaarden, zodat je weer energie krijgt van hetgeen wat je doet.

Tijdens de counselling gesprekken krijg je praktische handvatten aangeboden, welke je in je dagelijkse leven toe kan passen. Deze handvatten neem je mee voor de rest van je leven.

Sessies kunnen behalve in persoonlijke gesprekken ook plaats vinden via skype  

Stress coach Amsterdam

Hartelijk welkom bij stress coach Amsterdam, voor levensloopvragen, psychosociale begeleiding, psychische klachten en fysieke klachten. Als stress stress coach Amsterdamgerelateerde klachten die je hebt al langer dan een half jaar duren en je voelt je lichamelijk en geestelijk volledig uitgeput, dan zou dat kunnen wijzen op een burnout. De aanleiding is vaak een combinatie van factoren in je privé situatie, de werksituatie en van je persoonlijkheid.
Stress heeft niet alleen een psychische maar ook een lichamelijk component, tijdens de coaching wordt ook daar aandacht aan besteed en zo nodig kan er ook ondersteuning voor balans en herstel geboden worden via healing of vanuit de plantgeneeskunde.

Lees meer...

Stress Amsterdam

Welkom op de site van Stress Amsterdam, praktijk voor Spirituele Coaching en Counselling en natuurlijke geneeswijzen. In de praktijk wordt gewerkt metStress Amsterdam coaching, counselling, healing, bloesemtherapie, etherische olie en Spagyriek plantgeneeskunde. In de praktijk wordt ondersteuning geboden aan stress en burn-out klachten, verlies en rouw en begeleiding bij verlies van gezondheid.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam.

Bent u geïnteresseerd klik hier

Stress Amsterdam: wat is het

Overspannen, burnout, of gewoon stress, ieder mens beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dat is normaal gesproken geen probleem en het hoort bij het leven. Maar wanneer je teveel stress hebt dan kan je overspannen raken, wat kan uitmonden in een burnout. Het proces naar een burnout dat verloopt geleidelijk en begint doorgaans met een simpele vermoeidheid. Stress zorgt ervoor dat de bloeddruk omhoog gaat en de hartslag stijgt. Je functioneert optimaal en haalt het maximale uit jezelf. Je lichaam herstelt zich weer in de fasen van ontspanning.
Wanneer de stress te lang duurt, dan geeft het lichaam symptomen, zoals lichte hoofdpijn, stemmingswisselingen, een opgejaagd gevoel, slecht slapen etc.
Als dit uitmondt in overspannen zijn, dan begint de energie in je lichaam op te raken, lichamelijke klachten die nemen toe, je krijgt moeite met het ondernemen van de dagelijkse activiteiten, concentratie problemen, angsten etc.
Dit is vaak ook het moment dat je inziet dat je jezelf aan het slopen bent en dat je aan de slag moet met jezelf.

Stress Amsterdam: voor wie

Voor een ieder die last heeft van langdurige stress symptomen, overspanning en/ of burnout, of te maken heeft met een verlies ervaring.
Chronische stress symptomen zijn: buikpijn, depressie, jeuk, duizelig, spierpijn, angst en paniek, vergeetachtig, een slecht zicht, vermoeidheid, een trillend ooglid, slapeloosheid en hartkloppingen.

Stress Amsterdam: werkwijze

In het eerste gesprek bespreken we je situatie en welke werkwijze jij het meest prettig vind. Het proces kan naar behoefte ondersteund worden met healing, bloesemtherapie of spagyriek plantgeneeskunde. Dit om de stress te verlagen, inzicht te krijgen en de fysieke klachten te ondersteunen, waardoor je de balans weer terug kan gaan vinden in jezelf.
Sessies kunnen behalve in persoonlijke gesprekken ook plaats vinden via skype.

Stress Amsterdam: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling te Lelystad. Ik ben een geregistreerd coach en counsellor en werkzaam met mijn praktijk in Lelystad en Amsterdam. Tevens heb ik meerdere opleidingen gevolgd binnen de natuurgeneeskunde.
Ik heb ruim ervaring, sinds 2009 begeleid ik mensen bij hun proces.

Stress Amsterdam: afspraak maken en tarieven

Consult 1 uur               € 70,00
Telefonisch of skype    € 30,00 (30 minuten)

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en zorgpolis.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ.

Het is mogelijk om een consult telefonisch of via skype te ontvangen voor meer informatie: klik hier

Voor het maken van een afspraak: klik hier  
Tel: 06-40118916

Wat is stress

Iedereen heeft last van stress, stress is namelijk een vorm van spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie. Pas als er langere tijd te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk of een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond. Stress is een hele natuurlijke en ook gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties.

Wat is stress: positieve en negatieve stress

Positieve stress is bijvoorbeeld spanning die een plezierige gebeurtenis oproept, zoals bijvoorbeeld een vakantie. Het helpt je om goed te presteren en extra alert te zijn in bepaalde situaties. Deze stress verdwijnt weer en dan keert het lichaam weer terug naar een toestand van rust.

Negatieve stress die we ervaren kan zijn naar aanleiding van een nare gebeurtenis, frustraties, geen uitdaging hebben, langdurig onder druk staan, een traumatische gebeurtenis, een hoge werkdruk, enz. Als de spanning blijft aanhouden en het lichaam niet terugkeert naar een zogenaamd rustniveau, spreek je van chronische stress. Deze vorm heeft doorgaans grote en meer langdurige effecten op ons centrale en autonome zenuwstelsel.

Wat is stress: hoe ontstaat stress

Stress ontstaat wanneer de draaglast die je te verwerken krijgt groter is dan je draagkracht. Anders gezegd je hebt teveel hooi op je vork genomen. Hoe groot iemands draagkracht is, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen dus meer stressvolle situaties aan dan andere. De bekendste veroorzaker van stress is een te hoge werkdruk, maar ook ziekte of het overlijden van een naaste kan voor stress zorgen.

Bij langdurige stress is de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord wat kan leiden tot stressklachten. Deze klachten kunnen zich fysiek, psychisch of in het gedrag uiten. Deze signalen kunnen leiden tot chronische klachten waaronder, burnout, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, angststoornissen, nervositeit, depressieve gevoelens, maag- en darmklachten, nek- en schouderklachten en een verminderde werking van het immuunsysteem.

Wat is stress: effect op het zenuwstelsel

Bij stress reageert het lichaam in het autonoom zenuwstelsel. Het lichaam registreert de dreiging in de amygdala, een deel in de hersenen wat een rol speelt bij de verwerking van prikkels. Het sympathische deel in het lichaam gaat hierop reageren, je hart gaat sneller kloppen, je spijsvertering vertraagt en je bloeddruk gaat omhoog.

De bijnieren geven adrenaline en noradrenaline af, dit zijn hormonen en deze zetten de lichaamsfuncties in een hogere versnelling. Het lichaam gaat dan cortisol aanmaken, wat ook wel het stresshormoon genoemd wordt. Cortisol zorgt ervoor dat bepaalde eiwitten in spieren worden afgebroken, waarbij aminozuren vrijkomen. Hiervan wordt glucose (energie) gemaakt. Deze energie wordt gebruikt om het lichaam weer terug te brengen in evenwicht.

Cortisol heeft vele goede eigenschappen: het regelt het waak- en slaapritme en beïnvloedt het spijsvertering en afweersysteem. In het geval van chronische stress blijft het cortisolgehalte in het bloed hoog, hierdoor raakt het immuunsysteem uitgeput.  

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok