Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Coach burn-out

Welkom bij coach burn-out. Coach burn-out is onderdeel van Praktijk voor Coaching & Counselling, praktijk voor ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei, voor fysieke en psychische klachten, chronische ziekte, stress en burn-out.....                                                                               
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult te ontvangen telefonisch of via skype.

Coach burn-out: wat is het

Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange periode van roofbouw plegen. Een burn-out begint met vage klachten en is een sluipend proces. De oorzaak zit in een langdurende verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast. 

Coach burn-out: uitleg stress Coach burn-out

Stress brengt het lichaam in een staat van paraatheid. De polsslag versneld, de spieren spannen zich en de ademhaling wordt sneller en dieper. Stress stelt mensen in staat om extra alert te reageren, om geconcentreerd te werken aan een lastige klus of een moeilijk examen. Na afloop van de gebeurtenis vloeit de spanning vanzelf weg. Dit is gezonde stress.
Stress is gezond zolang de eisen die aan iemand gesteld worden niet hoger zijn dan de persoon aankan. Wanneer de draaglast hoger wordt dan de draagkracht dan is er sprake van overbelasting en ongezonde stress. Mensen in zo'n situatie putten zichzelf steeds verder uit in een poging om aan de gestelde eisen te blijven voldoen. Uiteindelijk resulteert dit in lichamelijke en/ of geestelijke klachten, verminderde motivatie, een cynische of afstandelijke houding, zich terugtrekken in zichzelf, het gevoel hebben van verminderd competent zijn ten opzichte van werk en/ of privé. 

Persoonlijkheidseigenschappen, gedragspatronen, belemmerende overtuigingen, nare ervaringen, blinde vlekken, gebrek aan sociale steun, het niet kunnen tonen van emoties en factoren als teveel of te weinig uitdaging, te weinig gevoel van zinvol werk, slechte werk of privé sfeer spelen hierbij een belangrijke rol en zorgen voor een lichamelijke ontregeling.
Zonder intensieve deskundige begeleiding (liefst in de beginfase), kan dit uiteindelijk een zeer langdurig, frustrerend proces worden. Van belang is dat je een burn-out erkend/ herkend, zodat je in een beginstadium deskundige begeleiding kan zoeken. Er is nog altijd veel onbegrip over een burn-out, het zijn juist mensen met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die opgebrand raken. Mensen die burn-out raken dat zijn juist vaak sterke mensen. Het zijn vaak mensen met het motto "niet lullen maar poetsen" waardoor ze vaak over hun eigen grenzen heen gaan.
Ook mensen die perfectionistisch zijn die zien vaak van alles, ze hebben precies door wat er allemaal nog gedaan moet worden tot in detail en ze krijgen ook altijd van alles voor elkaar. Het gevaar is dat je jezelf dan verliest in het werk.

Coach Burn-out: werkwijze

Als coach kan ik in de verschillende fasen van een burn-out ondersteuning bieden. Je fysieke en mentale gesteldheid krijgen hierbij de juiste professionele aandacht. Tijd en rust nemen zijn van groot belang in het herstelproces. We richten ons in eerste instantie op het creëren van een basisstructuur zodat je weer kan herstellen van de burn-out en weer energie krijgt. We doen zonodig aan stressreductie, ontspanningsoefeningen en het opstellen van een activiteitenplan. Tevens kan het proces worden ondersteund met natuurlijke geneeswijzen en energetische therapie praktijknishkampa zodat er weer balans kan ontstaan zowel lichamelijk als geestelijk.
Bij de tweede stap word je bewust van de aanleiding, signalen en oorzaken van je burn-out. Je krijgt inzicht in wat veel energie bij je wegneemt, welke situatie spanning oplevert, waar jij je grenzen overschrijdt en waar jij van in de stress raakt. Je leert hoe je op tijd kan gaan ingrijpen in situaties om bepaalde herhalingen te voorkomen, je leert hoe je beter om kunt gaan met bepaalde situaties. 

Coach burnout: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk voor Coaching & Counselling en Praktijk Nishkampa voor natuurgeneeskundige therapie. Ik ben een professioneel en geregistreerd Registercounsellor ABvC®, tevens heb ik me gespecialiseerd in energetische therapie en natuurlijke geneeswijzen. Naar wens en behoefte kan het proces ondersteund worden met natuurgeneeskundige therapie.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC, RBCZ en BATC.

Mijn motto is:
ga doen wat werkelijk bij je past, waar je van binnen blij van wordt en doe dit op jouw voorwaarden. Het resultaat zal zijn dat je jezelf gaat hervinden in je eigen kracht.

Coach burnout: afspraak maken en tarieven

 Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling, dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Voor Tarieven: klik hier

Voor informatie of het maken van een afspraak: klik hier  
Telefoon: 06-40118916

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok