Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Ondersteuning bij stressklachten voor mantelzorgers

Als mantelzorger zorg je voor een familielid of iemand in je omgeving waar je een persoonlijke band mee hebt en waar je om geeft. De hulpbehoevende heeft vaak een chronische ziekte of een beperking. Het kan ook zijn dat je zorgt voor een oudere die moeilijker ter been is of dementerend is.

Het kan zijn dat je als mantelzorger ook nog een baan hebt, eigenlijk heb je dan een dubbele baan, je moet voor je naasten zorgen en gewoon naar je werk toe dit kan als een grote belasting ervaren worden en de nodige stress geven. Als mantelzorger draag je veel verantwoordelijkheid en mensen die zorg bieden die willen vaak het beste voor de ander maar kunnen daarbij zichzelf vergeten. Dit alles kan tot overbelasting leiden.

Zorgen voor jezelf is net zo belangrijk of nog belangrijker, want hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe fitter en meer ontspannen je bent. Dit maakt dat je ook beter voor de ander kanOndersteuning stressklachten voor mantelzorgers zorgen. De ander heeft er niets aan als jij oververmoeid bent of chronische stress ervaart. Als mantelzorger kan je over je eigen grenzen heen gaan omdat je het belang van de ander boven jezelf stelt. Dit gebeurt niet alleen bij mensen die zichzelf weg cijferen maar ook als er niemand anders de zorg van je kan overnemen. De mantelzorger moet dan kiezen tussen zelf meer rust nemen en minder zorg aan zijn naaste leveren of oververmoeid raken. Dit alles kan veel stress geven wat uiteindelijk kan leiden tot een burn-out.

Vaak schakelen mantelzorgers te laat professionele hulp in en weten ze ook niet goed waar ze terecht kunnen. Het is altijd goed om te onderzoeken waar de hulpvrager allemaal recht op heeft. Waar je als hulpverlener ook tegenaan loopt is dat je weinig of geen tijd meer over hebt om sociale contacten te onderhouden en te sporten, waardoor je nog gevoeliger wordt voor stressklachten daar de balans tussen inspanning en ontspanning verstoord raakt.

Heb je hulp nodig bij het verminderen van de stressklachten of bij herstellen van een burn-out of heb je de behoefte om je weer energieker te voelen. Dan is het belangrijk om aan jezelf te werken. Als stress en burn-out counsellor kan ik je hierbij helpen in een rustige en veilige omgeving vind de behandeling plaats. Met behulp van gesprekken, creatieve werkvormen, systemisch werk en/ of wandelcoaching. Ook is het mogelijk om de klachten te ondersteunen met een Bachbloesem complex en/ of Spagyriek plantgeneeskunde.
Voor meer informatie over natuurgeneeskundige therapie klik hier

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan jouw persoonlijke doelen en stressreductie zodat je jezelf weer energieker gaat voelen en ontspannen.
Mocht je hulp hierbij willen dan kan je contact opnemen met de praktijk, dit kan door het contactformulier in te vullen of te bellen tel: 06-40118916

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok