Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

EFT bij angsten en fobieën

Tik de emotie los

EFT of Emotional Freedom Techniques is een methode die de spanning of emotionele lading van je probleem of klacht afneemt en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt.
Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam, dit tikken maakt de emotie los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. Daardoor kan de energie weer meer vrijelijk stromen en voel je je weer meer in evenwicht.
Ofwel zodra je de negatieve lading van een bepaald trauma, herinnering, symptoom of kwaal weghaalt, dan voel je niet langer de negatieve emotie zoals bijvoorbeeld angst.
EFT wordt ook wel de emotionele acupunctuur genoemd, daar je met EFT op meridiaanpunten tikt waardoor je de angst of de herinnering aan een vervelende ervaring minder gevoelig maakt. Door het ontladen van allerlei ongewenste gevoelens en emoties veranderen patronen en overtuigingen in positieve zin. Je durft weer in een lift of naar een feestje. Je slaapt weer beter. Je prestaties en concentratie verbeteren. Je kunt meer genieten van het leven.

EFT bij angsten en fobieën: het reptielenbreinEFT bij angsten en fobieën

Negatieve ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden beletten je vaak een geestelijk, emotioneel en fysiek gezond en evenwichtig leven te leiden. Bij elke emotie horen lichamelijke gewaarwordingen of fysieke prikkels die je aanzetten tot actie. Bij de emotie angst worden je zintuigen verscherpt en je lichaam in staat van paraatheid gebracht. Je hartslag gaat omhoog wat je voorbereidt op actie, de bloedtoevoer in de benen neemt toe, zodat je kan vluchten als dit nodig is. Angst prikkelt de primitieve verdedigingsmechanismen van je reptielenbrein en zet je aan tot actie. Dit kan zijn vechten, vluchten of bevriezen. Angst ontstaat in de amygdala in de hersenen. De reactie van de amygdala op prikkels verloopt razendsnel en volledig automatisch ofwel reflexmatig. Wanneer je met angst reageert op situaties waarin geen daadwerkelijk gevaar dreigt, wordt angst een probleem. Je spreekt dan van angstklachten of een angststoornis.

EFT bij angsten en fobieën: voor welke vormen van angst

  • Claustrofobie
  • Agorafobie of straatvrees
  • Gegeneraliseerde angst, dit kenmerkt zich door angst, onrust en constant piekeren over wat er allemaal mis kan gaan.
  • Specifieke fobieën, dit zijn angsten voor bijvoorbeeld dieren, spinnen, voorwerpen en situaties.
  • Sociale angst, angst voor mensen, angst om afgewezen of veroordeeld te worden. Angst voor spreken in het openbaar, stotteren en examenvrees vallen hier ook onder.
  • Separatieangst of angst om verlaten te worden.
  • Paniekaanvallen

Wat je vaak ziet is dat mensen de situaties waar ze bang voor zijn gaan vermijden. Mensen zijn bang voor de angst en zijn van tevoren al bang dat ze zich angstig zullen voelen. EFT kan angstklachten ondersteunen, het maakt daarbij niet altijd uit of je weet hoe de angst ontstaan is of waar hij vandaan komt.

EFT bij angsten en fobieën: afspraak maken

EFT is gemakkelijk aan te leren, meestal zijn 2 consult afspraken voldoende. Een consult kan plaats vinden via videobellen of een bezoek aan de praktijk.
Mocht je belangstelling hebben voor het maken van een afspraak: klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok