Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Psychosociale hulpverlening

Psychosociale hulpverlening houdt in het ondersteunen en weer op weg helpen van mensen die klachten hebben die ontstaan zijn op persoonlijk, rationeel of maatschappelijk gebied.

Ieder mens kent periodes van onzekerheden in zijn leven, er kan ontevredenheid over jezelf ontstaan of problemen in het contact met anderen. Je kan ook een gevoel hebben van vastgelopen te zijn of blijven hangen in oude gevoelens en oude patronen.

Het kan zijn dat je belangrijke beslissingen maar blijft uitstellen, dit kan een gevoel geven dat je niet vooruit komt. Soms maak je dingen mee die je uit evenwicht brengen. Al deze gebeurtenissen en gevoelens horen bij het leven, ze dwingen je tot een nieuwe balans, om tot nieuwe keuzes te komen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Maar soms red je dat niet alleen.

Psychische klachten kunnen bijvoorbeeld ook zijn ervaringen van angst of overspoeld worden door pijn en verdriet. Of je hebt een gevoel van niet gehoord of gezien te worden, je niet gesteund voelen en niet gewaardeerd. Of het gevoel hebben dat je hoofd overuren draait, dat je vastloopt en blokkeert.

Psychosociale klachten kunnen zich op den duur uiten via het lichaam met bijvoorbeeld hartkloppingen, een benauwd gevoel bij de keel en borstkast, buikpijn, pijnlijke nek en schouders of extreme vermoeidheid.

Als psychosociaal hulpverlener (therapeut) kan ik je hierbij ondersteunen doormiddel van gesprekken, systemisch werk, creatieve werkvormen, werken met duplo poppetjes en lichaamsgerichte oefeningen.

Sessies bij mij brengen je inzicht in hoe je denkt, voelt en handelt. Door dit inzicht kan je bewust andere keuzes maken en negatieve patronen en gewoontes doorbreken. Dit zal rust geven, vreugde, levenszin, vertrouwen en eigenwaarde.

Wanneer je op de wachtlijst staat voor de GGZ, maar je zoekt een mogelijkheid om de tijd te overbruggen. Neem gerust contact met me op zodat we samen kunnen kijken of psychosociale therapie iets voor jou is.