Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Insomnie

Welkom bij praktijk Spirituele Coaching & Counselling. Je kunt in de praktijk terecht voor psychische en fysieke klachten, ondersteuning bij een ziekteproces, Insomnieondersteuning in de palliatieve fase, persoonlijke groei en bewustwording en preventie van klachten. De praktijk is ook gespecialiseerd in het ondersteunen van slaapproblemen.
Als iemand bijna elke nacht niet goed slaapt of overdag nog moe is, kan er sprake zijn van een slaapstoornis. Algemeen wordt aangenomen dat slaap vooral een herstellende functie heeft voor het lichaam, met name voor de hersenen. Slaap is nodig om te voorkomen dat de concentratie achteruit gaat of het denken langzamer gaat. Bij ernstig slaaptekort kunnen zelfs hallucinaties ontstaan.

Insomnie: wat is het

Van alle slaapstoornissen komt slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd, het meeste voor.
Moeite met inslapen, lang wakker blijven, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen zijn symptomen van slapeloosheid.

Bij de meeste mensen zijn de klachten kortdurend en gerelateerd aan tijdelijke stress. Ouderen hebben vaak ook last van slapeloosheid, dit heeft veelal te maken met het feit dat ze een ander levenspatroon hebben vergeleken met vroeger, waarmee ook het slaappatroon verandert. Het is normaal bij het ouder worden dat je lichter gaat slapen en in kortere perioden. Sommige ouderen liggen in bed te woelen, omdat hun lichaam niet meer slaap nodig heeft, terwijl ze gewend waren aan een bepaalde tijd slaap.
Wanneer de slaapproblemen zich drie of meer nachten voordoen en langer dan drie maanden aanhouden, spreken we van chronische slapeloosheid. Slapeloosheid kan leiden tot problemen met het functioneren overdag, zoals vermoeidheid, neerslachtigheid, hoofdpijn of spierspanning. 

Insomnie: mogelijke oorzaken

Insomnie komt relatief vaak voor door externe oorzaken zoals:

  • Geluidhinder of lichthinder
  • Als bijwerking van een bepaald medicijn
  • Door stress, opwinding of een lichamelijke psychische aandoening
  • Een voedselallergie
  • Het gevolg van een hersenletsel
  • Bij een manie of een bipolaire stoornis
  • Bij een depressie of een verhoogde schildklieractiviteit 
  • Genetische aanleg

Insomnie: werkwijze

In de praktijk worden ondersteunende complexen aangeboden die ondersteunend werken bij allerlei vormen van slaapproblemen. Binnen de praktijk wordt gewerkt met energetische therapie (healing), bloesemtherapie en spagyriek (plantgeneeskunde). De ondersteuning die geboden wordt is geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. Er wordt gekeken naar het totaalbeeld, waaronder de oorzaak van de klacht, leefgewoonten, enz. Dit om tot een maximaal resultaat te komen.
De geboden ondersteuning wordt afgestemd samen met de cliént.

Voor meer informatie over de gebruikte methoden in de praktijk: klik hier 

Insomnie: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart (1962) en ik ben de drijvende kracht achter praktijk Spirituele Coaching & Counselling. Ik heb een achtergrond in de hulpverlening en ben mijn loopbaan begonnen als Z verpleegkundige en heb 27 jaar gewerkt in diverse functies bij mensen met een verstandelijke beperking, ouderen en ouderen met dementie. In de loop van de jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder de HBO-sph, daar kwam ik in aanraking met coachen en counsellen en dit had gelijk mijn interesse en passie. Ik ben de opleiding gaan doen als coach counsellor en aansluitend heb ik diverse opleidingen gevolgd als healer en binnen de natuurlijke geneeswijzen. Mijn passie is om de kwaliteit van leven te verhogen van mijn cliénten en ze in contact te laten komen met hun eigen innerlijke kracht.

Insomnie: Afspraak maken en tarieven

Het is mogelijk om een consult via skype, de telefoon of mail te ontvangen, de kosten hiervan zijn 15 euro per 15 minuten, voor meer informatie: klik hier
Er worden consulten gegeven op diverse locaties, waaronder Lelystad en Amsterdam.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ, waardoor veel zorgverzekeraars een deel van het consult vergoeden, informeer altijd bij je zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking kom.
Voor informatie van de aangesloten zorgverzekeraars: klik hier   

Het is mogelijk om een set bloesemremedies te bestellen die gericht werken op slaapproblemen. Deze kunnen telefonisch of via Skype worden besteld.

Consult Amsterdam      1 uur       70 euro
Consult Lelystad           1 uur       60 euro
Consult Lelystad           1,5 uur    85 euro

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak kan je bellen naar:

06-40118916

Rechtstreeks mailen kan ook naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok