Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Hulp bij slaapproblemen

Welkom bij praktijk Spirituele Coaching & Counselling, praktijk voor persoonlijke groei en bewustwording, voor psychische en fysieke klachten en ondersteuning in de palliatieve fase. De praktijk is onderandere gespecialiseerd in behandeling van slaapproblemen.                                                                                            Hulp bij slaapproblemen
Veel mensen hebben ergens in hun leven wel eens een periode van slaapproblemen, die gelukkig vaak van voorbijgaande aard is. Uiteindelijk zoekt circa tien procent van deze mensen hulp voor de slaapklachten. In verreweg de meeste gevallen betreft dit klachten van te weinig slaap, zoals moeilijk inslapen, slecht doorslapen of te vroeg wakker worden. 

Medisch gezien spreek je pas over een slaapprobleem als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Dagelijkse bezigheden die lukken dan niet meer zo goed en concentreren gaat moeilijk. Slecht slapen kan leiden tot een verminderde concentratie en interesse, vermoeidheid, irritatie, spanningsklachten of somberheid. 

Hulp bij slaapproblemen: wat is het

Bij kortdurende slapeloosheid is er meestal een duidelijke oorzaak of aanleiding aan te wijzen. Vaak betreft dit psychosociale problematiek, stressvolle gebeurtenissen die recent hebben plaats gevonden of een lichamelijke klacht zoals pijn. Als de slapeloosheid langer aanwezig is kan er sprake zijn van chronische stress of gedragingen die een goede nachtslaap in de weg staan en de slaapklachten in stand houden.
Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel geestelijk als lichamelijk te herstellen. We spreken van een chronisch slaapprobleem als klachten minimaal drie keer per week optreden en gepaard gaan met klachten zoals vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid gedurende minstens drie maanden.
Slaapstoornissen kunnen ook een lichamelijke oorzaak hebben zoals narcolepsie, onrustige benen, slaapgebonden ademhalingsproblemen, een ontregeling van het slaap - waakritme bijvoorbeeld veroorzaakt door ploegendiensten.

Hulp bij slaapproblemen: de 4 categorie├źn

Insomnia - dit betreft klachten van te weinig slaap. In de praktijk kan dit betekenen: moeite hebben met in slaap vallen, vaak wakker worden tijdens de nacht of (te) vroeg in de ochtend wakker worden. Er kan ook sprake zijn van onuitgerust wakker worden, vermoeidheid of concentratie problemen. 

Hypersomnia - als klachten van overdreven slaperigheid op zichzelf staan, spreek je van primaire hypersomnia.

Parasomnia - bij parasomnia draait het niet zozeer om een verstoorde slaap. Parasomnia houdt in dat er vreemde gedragingen of verschijnselen optreden tijdens de slaap. Slaapwandelen, tandenknarsen, intense angstaanvallen, angstaanjagende dromen of onwillekeurige bewegingen van de benen (restless legs) zijn hier voorbeelden van. Een parasomnie kan optreden zonder dat de betrokkene zich ervan bewust is. Parasomnie kan ervoor zorgen dat iemand zich overdag slaperig voelt.

Stoornissen in de circadiane ritmiek - ook hierbij hebben de stoornissen niet zozeer betrekking op de slaap zelf, maar op de timing van de slaap. Er is sprake van een verstoord slaap - waakritme, oftewel een ontregeling van de biologische klok. De slaap kan dan verschuiven naar een ongewenst patroon. Bijvoorbeeld laat in de nacht in slaap vallen en laat in de morgen weer wakker worden. 

Hulp bij slaapproblemen: werkwijze

De ondersteunende behandeling die ik aanbied kan ingezet worden bij veel verschillende slaapklachten, waaronder ook bij ouderen en kinderen. Van belang is dat als er een andere psychische of lichamelijke oorzaak aan ten grondslag ligt dat deze klacht ook wordt ondersteund. In de praktijk wordt gewerkt met ontspanningsoefeningen, EFT, healing en natuurlijke geneeswijzen waaronder bachbloesemremedies en spagyriek alchemistische plantgeneeskunde. Tijdens de consulten gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het slaapprobleem en is het belangrijk dat je een dagboek bijhoudt om inzicht te krijgen in het slaappatroon maar ook het slaapgedrag. 

Zowel in de spagyriek en bloesemremedies zijn er goede complexen die positief werken op veel verschillende slaapklachten, waardoor de nachtrust verbeterd kan worden en de vitaliteit toeneemt. Spagyriek zijn essences en complexen die vallen onder de natuurlijke geneeswijzen, welke evenals fytotherapie, homeopatie, aromatherapie en mineralentherapie een unieke plek binnen de geneeskunde verworven heeft.
De natuurlijke geneeswijzen welke in de praktijk worden gebruikt, kunnen naast de reguliere behandeling en complementiare geneeswijzen gebruikt worden.
Voor meer informatie over spagyriek of bloesemtherapie klik hier  

Hulp bij slaapproblemen: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart (1962) en ik ben eigenaar van Praktijk Spirituele Coaching & Counselling. In 1984 ben ik mijn loopbaan begonnen als Z verpleegkundige en door de jaren heen heb ik me als hulpverlener gespecialiseerd in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en de ouderenzorg. Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder de HBO-sph. Tijdens de opleiding als sociaal pedagogisch hulpverlener kwam ik in aanraking met coaching en counselling en dit heeft me doen besluiten om me verder te gaan ontwikkelen als counsellor coach met als aanvulling natuurlijke geneeswijzen. Inmiddels ben ik al een aantal jaar werkzaam als counsellor, healer, bloesemtherapeut en spagyriek therapeut.
Mijn passie is om de levenskwaliteit en de vitaliteit van mijn cli├źnten te verhogen en mensen in contact te brengen met hun eigen levenskracht.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ, waardoor veel zorgverzekeraars een deel van de consulten vergoeden. 

Hulp bij slaapproblemen: tarieven en afspraak maken

Consulten worden gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, tevens is het mogelijk om een consult via de mail, telefoon of via skype te ontvangen.
Consulten via de mail, telefoon of skype kosten 15 euro per 15 minuten, voor meer informatie: klik hier 

Het is mogelijk om bloesemremedies te bestellen die gericht ondersteuning bieden bij slaapproblemen. Dit is een set van 2 flesjes waar je gemiddeld 7 tot 8 weken mee doet. Deze kunnen telefonisch of via skype besteld worden, waarbij ik tijdens het gesprek nog even met je in gesprek ga over het slaapprobleem, dit om de juiste samenstelling te kunnen maken. De bloesemremedies worden daarna opgestuurd.

Consult Amsterdam      1 uur     70 euro
Consult Lelystad           1 uur     60 euro
Consult Lelystad           1,5 uur  85 euro

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak kan je bellen naar:

06-40118916

Je kan ook rechtstreeks mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok